Pravila privatnosti

Ova pravila o privatnosti određuju i reguliraju način na koji tvrtka Sanjin d.o.o. koristi i štiti informacije koje korisnici ove internet stranice ostavljaju prilikom svojih narudžbi u internet trgovini. Svrha ovih pravila jest zaštita Vaše privatnosti i jamstvo da se podaci koje ostavljate koriste samo u svrhu sklapanja kupoprodajnog ugovora i/ili poboljšanja pružanja naše usluge.

Sanjin d.o.o. poštuje anonimnost i privatnost svojih korisnika te će podatke koje prikuplja u svrhu sklapanja kupoprodajnog ugovora (kao što su ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa) koristiti i obrađivati isključivo u svrhu i namjenu određenu ovim Uvjetima. Podaci se prikupljaju i analiziraju s ciljem boljeg razumijevanja Vaših potreba te pružanja bolje usluge. Podaci se analiziraju samo u nužnoj mjeri za poslovanje i izvršavanje vaših narudžbi.

Sanjin d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Sanjin d.o.o i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

S ciljem što ugodnijeg, praktičnijeg i funkcionalnijeg posjeta ovoj internet stranici, ova internet stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija, tzv. cookies (kolačići).  Oni se koriste kako bi omogućili optimalan rad internet stranice te kako bi poboljšali Vaše iskustvo pregledavanja i korištenja. Posjetom, kao i korištenjem ove internet stranice pristajete na uporabu kolačića. Iste je moguće i blokirati, nakon čega će i dalje biti moguće pregledavati internet stranicu, ali je moguće da neke opcije neće biti dostupne.

Što su to cookies (kolačići)?

Kolačići su dio informacija koje se spremaju na vaše računalo, mobitel ili tablet dok surfate internetom. Web stranice pomoću kolačića mogu zapamtiti Vaše aktivnosti ili postavke i sljedeći puta kada posjetite istu stranicu mogu ih automatski primijeniti. Web stranica “zna” da ste već bili ovdje i u nekim slučajevima prilagođava ono što vidite na ekranu. Na primjer, mogu se koristiti kako bi zapamtili sadržaj Vaše košarice u internetskoj trgovini. Mogu se koristiti za spremanje lozinki ili formi koje ste ispunili (na primjer kada upisujete svoje ime ili adresu na web stranicama). Generalno gledajući svrha kolačića je dobronamjerna, nisu štetni i ne mogu nositi viruse te omogućuju da korisnik ima bolje iskustvo prilikom surfanja. Kolačići mogu imati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Takve informacije mogu biti spremljene jedino ako vi to omogućite. Sama web stranica ne može dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti niti jednoj drugoj datoteci na vašem računalu.

Kolačići mogu biti privremeni (nazivaju se i kolačićima sesije) te se oni uklanjaju s vašeg uređaja zatvaranjem internet preglednika. Pomoću njih se pohranjuju samo privremeni podatci. Za razliku od njih stalni kolačići (ili spremljeni) ostaju na računalu i nakon zatvaranja internet preglednika. Pomoću njih se primjerice pohranjuju podaci kao ime za prijavu i lozinka, kako se ne biste morali prijavljivati prilikom svake posjete određenoj internet stranici.

Spremanje kolačića možete onemogućiti namještanjem postavki i konfiguracije vašeg internet preglednika. U izborniku preglednika odaberite poglavlje vezano uz pomoć i informacije o kolačićima te slijedite upute. Isključivanjem kolačića i dalje ćete moći pristupiti internetskoj stranici/trgovini, ali je moguće da Vam neke njene značajke zbog toga neće biti dostupne.

Za više informacija o zaštiti osobnih podataka tijekom kupovine pogledajte poglavlje Načini plaćanja.