Opći uvjeti poslovanja

Poštovani Kupci,

Korištenjem usluga internet trgovine www.ri-fun.com (dalje u tekstu “Internet Trgovina”) smatra se da ste u svakom trenutku upoznati s ovim Općim uvjetima poslovanja (dalje u tekstu “Uvjeti”) te da ih u cijelosti razumijete i prihvaćate.

Općim uvjetima poslovanja uređuju se odnosi između Kupca i Trgovca vezano uz naručivanje i plaćanje proizvoda, njegove dostave, prava kupca u slučaju povrata ili reklamacija, prava na jednostrani raskid ugovora te zaštite osobnih i drugih podataka, kao i ostalih pitanja važnih za sklapanje kupoprodajnog ugovora putem internet trgovine. Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (NN 19/22), Zakon o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11,78/15, 29/18, 126/21, 114/22, 156/22) te ostali važeći pravni propisi Republike Hrvatske. Ovi Uvjeti smatraju se sastavnim dijelom kupoprodajnog ugovora sklopljenog između Trgovca i Kupca putem Internet Trgovine.

Prodavatelj robe (Trgovac) koja se prodaje putem Internet Trgovine je:

Naziv trgovca: Sanjin d.o.o.
Sjedište: Braće Branchetta 35, 51000 Rijeka, Hrvatska
Nadležni sud: Trgovački sud u Rijeci pod MBS: 040226351, OIB: 77645069401

Kupci sami snose odgovornost za posljedice nepostupanja u skladu s odredbama Uvjeta. Tvrtka Sanjin d.o.o. ovlaštena je bez prethodne obavijesti, mijenjati sadržaj Uvjeta kao i asortiman proizvoda i njihove cijene te druge podatke vezane uz internet trgovinu te nije odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti isključivo njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici. Trgovac ne snosi odgovornost za postupanje suprotno ovoj odredbi.

Svako korištenje ove internet stranice podliježe ispod ispisanim uvjetima korištenja. Sav sadržaj objavljen na www.ri-fun.com, kao što su tekstovi, grafički sadržaji, zaštitni znakovi (logo), ikone, slike, audio i video zapisi, zabranjeno je kopirati, osim za osobnu uporabu i u druge nekomercijalne svrhe, uz obvezu poštivanja autorskih prava i drugih prava intelektualnog vlasništva (kao i svih ostalih pravnih ograničenja). Svako kopiranje, reprodukcija ili distribucija dokumenata, informacija i sadržaja s ove internet stranice dopuštena je isključivo uz izričito odobrenje tvrtke Sanjin d.o.o.

Sanjin d.o.o. nije odgovoran za bilo koji oblik štete koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje Internet Trgovine, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja Internet Trgovine. Korištenjem sadržaja Ri-Fun Internet Trgovine korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz takvog korištenja.

Radno vrijeme internetske trgovine je 00 – 24h, 7 dana u tjednu. Pristup internetskoj stranici www.ri-fun.com u nekim periodima može biti nedostupan zbog redovitih radova održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole Trgovca i koje će Trgovac nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

Kako bi obavili kupnju preko Ri-Fun Internet Trgovine, registracija nije obavezna te kupnju možete obaviti i kao gost. Ukoliko ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporučamo registraciju. Dovoljno je jednokratno unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te proizvoljnu lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Preporučljivo je korištenje kombinacije znakova, odnosno velikih i malih slova. Vaš korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se upisivanjem korisničkog imena i lozinke. Za svaku sljedeću kupnju možete se prijaviti samo s korisničkim imenom i lozinkom. Kupac je odgovoran za sve radnje i narudžbe izvršene pod njegovim korisničkim imenom. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i kupovine.

Do željenog proizvoda možete doći pretragom putem glavnog izbornika, odabirom brenda,  kategorije proizvoda, spola, boje ili ostalih atributa. Kada pronađete proizvod koji želite naručiti, kliknite na njegovu sliku kako biste ušli u detaljni prikaz proizvoda. Nakon odabira boje i/ili veličine proizvoda, odabirom opcije “Dodaj u košaricu” željeni proizvod ubacujete u svoju internet košaricu. Ako želite kupiti još neke proizvode ponovite navedeni postupak, a kada ste završili s kupovinom prijeđite na opciju “Plaćanje”.

U vašoj košarici vidjet ćete ukupan iznos vaše narudžbe (s uračunatim PDV-om). Napominjemo da je dostava za narudžbe iznad 40 EUR unutar RH besplatna, a za narudžbe do 40 EUR naplaćuje se 5 EUR. Dostava izvan RH se naplaćuje, neovisno o iznosu narudžbe, sukladno cjeniku kurirske službe, a izračunava se tijekom plaćanja, nakon odabira odredišne zemlje. Pogledajte odjeljak Načini plaćanja i Uvjeti dostave za više informacija.

Vodimo brigu o zaštiti privatnosti naših Kupaca prilikom posjete naše Internet Trgovine i vršenja kupnje. Više o pravilima privatnosti možete vidjeti ovdje.

Trgovac vodi računa o tome da sve proizvode opiše što je točnije moguće, kao i da koristi što vjerodostojnije fotografije proizvoda. U slučaju bilo kakve dvojbe ili potrebe za savjetom oko izbora odgovarajućeg proizvoda (veličine, specifikacija…) slobodno nas kontaktirajte putem email adrese sanjindoo@gmail.com, te ćemo Vam se u što kraćem roku povratno javiti sa savjetom oko kupovine. U slučaju da je ipak došlo do situacije da Vam proizvod ne odgovara pogledajte detaljan opis kako postupiti u odjeljku Povrat i reklamacije.